13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Prinşi în timp ce braconau

Dolj: Prinşi în timp ce braconau

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflându-se azi-dimineaţă în timpul executării unei misiuni pentru combaterea faptelor antisociale pe raza localităţii Cîrna, judeţul Dolj, s-au  sesizat despre faptul că, în zona bazinelor piscicole 1 şi 2 Dunăreni, din localitate, sunt mai multe  persoane de sex masculin, care pescuiesc cu ajutorul unor plase monofilament.
Primul grup, format din 4 persoane, a fost prins în flagrant de jandarmi pescuind în bazinul piscicol 2 Dunăreni cu ajutorul unei plase monofilament cu lungimea de 120 m. În urma verificărilor s-a constatat că aceştia se numesc E. Marian, în vârstă de 21 ani, B. Cristian, de 18 ani, B. Paul, de 22 de ani şi M. Marian, de 32 de ani , toţi domiciliaţi în localitatea Cîrna. Asupra acestora jandarmii au găsit cantitatea de 50 kg peşte din specia fitofag.
La aceeaşi oră, jandarmii au prins în flagrant alţi doi cetăţeni, din localitatea Cîrna, M. Octavian, în vârstă de 32 ani şi R. Marius, în vârstă de 34 ani, care pescuiau în bazinul piscicol 1 Dunăreni cu ajutorul unei plase monofilament având lungimea de 100 m. Asupra acestora a fost găsită cantitatea de 30 kg de peşte din specia caras.
Din discuţiile purtate de jandarmi cu făptuitorii a rezultat faptul că  persoanele din primul grup intenţionau să comercializeze pestele, urmând ca banii proveniţi din această activitate să fie împărţiţi între ei, iar cei din al doilea grup foloseau peştele pentru consumul propriu.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată Piscicolei Dunăreni, iar tuturor celor implicaţi în această activitate jandarmii le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea  infracţiunii de pescuit cu unelte neautorizate, faptă prevăzută şi sancţionată de O.G. 23 /2008, art. 65, lit. a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU